Square Dance

Hvad er Square Dance

Square Dance er amerikansk folkedans, der danses under ledelse af en caller (instruktør).
Dansen er en blanding af mange europæiske folkedanse opstået mellem nybyggerne i Amerikas kolonisering. Mange calls (indlærte figurer) vil kunne genkendes af danske folkedansere.
Musikken er rytmisk og iørefaldende, ofte med country- og westernpræg, men også jazz og pop bliver brugt.

Square Dance adskiller sig væsentligt fra andre danse ved, at den ikke kan læres udenad, men er baseret på calls, der af calleren, under dansen, sammensættes til en helhed.
Danserne ved således ikke på forhånd, hvordan dansen udvikler sig.
Hvor Traditionel Square Dance omfatter danse i squares (kvadriller), round dances (store kredse) og contra (række danse), danses Modern Square Dance og new style square Dance hovedsagelig i squares.

 

Club Wests begyndelse

Det hele begyndte med, at Kristian og Inge ville starte Square Dance op i det Himmerlandske, så de tog kontakt til Dansk Square Dance i Aalborg for at sætte noget i gang.
Her kunne de ikke låne nogle instruktører, så de gik i "lære" hos Henny og Preben i et års tid og var her efter klar til selv at starte et hold op i Overlade hallen.

Her startede square dancen så under IK Vest, men da der første gang var mødt 150 deltagere op, blev man enig om at starte en selvstændig klub.
Så den 29 maj 1989 blev Club West etableret ved en stiftende generalforsamling, hvor den første bestyrelse blev nedsat.

I dag danses der Spuare Dance hver mandag fra kl. 19.00 på Fortet i Club West.

Danse type: