Line Dance

Line Dance og historien bag

 

Linedance er en amerikansk folkedans, der hører under country & westerndans, og er en danseform, hvor man danser uden partner og på rækker (deraf navnet som udtales ”lajndans”).

Selve dansen er færdiglavet og i undervisningen bliver dansen instrueret hele vejen igennem af en cuer eller instruktør som vi kalder det.

Linedance består af en række grundtrin, drejninger osv, og disse trin bliver danset igen og igen, indtil musikkenummeret er slut. Dansene er koreograferet på hele eller halve taktslag, og når der danses på halve taktslag har man en smule travlt.

Linedancen blev opfundet af de cowboys der i 1800-tallet boede så afsides og langt ude på prærien at der ingen piger kunne støves op, så når der skulle festes ville de gerne danse, men ikke have kropskontakt eller armene om hinanden, og derved opstod singledansen eller linedancen.

Efterhånden blev Linedancen en del af den amerikanske folkedansekultur, country & westerndance.

Det var stort set kolonisterne i Texas og Oklahoma der gjorde dansen med det enkle fodarbejde til en tradition, som de fleste kunne deltage i, når der skulle festes.

Linedance som vi kender den i dag er inspireret af de forskellige folkeslag der i 1800-tallet immigrerede til Amerika, og som alle satte deres præg på landet. Med alle deres forskellige kulturer og stilarter satte de dermed også deres præg på Linedancen, da de hver især medbragte de forskellige landes dansetraditioner.

Selv om Linedance oprindeligt blev danset til countrymusik, danses der i dag til næsten alle slags musik, som passer med koreografien til dansen. Ud over country kan det være både pop, rock, irsk dvs. populær kendt musik.

Linedance er for alle aldre, uanset højde og drøjde, og der kræves ingen ”uniform”.

Vi får sved på panden, og med glad musik og dans kan humøret kun blive godt.

Vel mødt.

Inspiration og citater fra bogen :
"Linedance for fuld skrald" af Susanne Mose Nielsen.

 

 

 

Danse type: